Málta időjárás

Málta időjárás

Az itt látható értékek átlagos értékeket jelentenek, szóval több éves méréseknek köszönhetően jöttek össze ezek az értékek Málta időjárási átlaghőmérsékletére, melyek Celsius fokban vannak megjelenítve.

  Jan  Febr  Márc  Ápr  Máj  Jún  Júl  Aug  Szept  Okt  Nov  Dec
Legmagasabb 15 16 17 19 23 28 31 31 28 25 20 17
Legalacsonyabb 10 10 10 12 15 18 21 22 20 17 14 11

 

Málta éghajlata

Éghajlat igazán kellemes, így szinte egész évben alkalmas arra, hogy turistákat fogadjon.Mediterrán éghajlatán köszönhetően telei enyhék, a nyarak pedig igen melegek és nagyon kevés csapadékkal rendelkeznek.A nyári meleg könnyebben elviselhető a északnyugatról fújó szeleknek köszönhetően.

Az igazi nyaralószezon szeptember végén ér véget, viharos és szeles időjárással, de természetesen kirándulásokra, városnézésre még az október és a november is tökéletesen alkalmas.

Máltán néha előfordul az is, hogy esik a hó.A tél nagyon érdekes, mert van hogy az Európából érkező hideg levegő uralkodik, van hogy Afrika felől érkező sivatagi levegő fűti a szigetet, de az óceán felől fújó szél is befolyásolja az éghajlatot.

A legmelegebb hónapok a szigeten a július és az augusztus, ekkor körülbelül harminc celsius fokig csúszik fel a hőmérő higanyszála.